Tészta:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 3 evőkanál tejföl
- 5 dkg zsír
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Túrótöltelék:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál búzadara
- 3 tojássárgája és felvert habja
- vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
Diótöltelék:
- 15 dkg dió
- 10 dkg cukor
- vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
Szükséges még:
- baracklekvár
A tészta hozzávalóiból három cipót formázunk. Az első lapot kinyújtjuk, zsírozott tepsibe fektetjük (kb. 25 × 35 cm), majd megkenjük baracklekvárral, és ráhintjük a diót. A második lapot is kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, és rásimítjuk a túrótölteléket. A harmadik kinyújtott lappal befedjük, és előmelegített sütőben, lassú lángon megsütjük. Porcukrozva, szeletelve tálaljuk.
Mészáros Jánosné Éva receptje.