A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál tejföl
- 10 dkg sütőmargarin
- 2 tojás
- kakaópor
- valamint kevés darált dió
- baracklekvár
- zsír a tepsi kikenéséhez
A krémhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál búzadara
- 3 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
- tortabevonó
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk. 2/3-ába kakaóport szórunk. Zsírozott tepsibe először a kinyújtott sárga lapot helyezzük be. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval. Rátesszük az egyik barna lapot, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, majd rásimítjuk a túrókrémet. Ehhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a többi hozzávalót. Utoljára kerül hozzá a kemény habbá vert tojásfehérje. A túrókrém tetejére helyezzük a másik barna lapot, amelyet villával picit megszurkálunk. Közepes tűznél sütjük. Ha kihűlt, ét tortabevonóval bevonjuk.
Mazsolával gazdagítva is nagyon finom!
Tóth Kálmánné (Éva) receptje.