Tészta:
- 5 tojás
- 20 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 dl olaj
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
Krém:
- 1/2 kg krémes túró
- 2 tojás
- 1 vaníliás cukor
- 4 evőkanál porcukor
- 1/2 csomag vanília ízű pudingpor
Egy tálba beleütöm a tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport és kézi habverővel jól kikeverem. Apránként hozzáadagolom az olajat. Beleszórom a lisztet, a sütőport, majd így hígítom a tejjel. A kész masszát beleöntöm egy 35 x 40 cm-es, olajozott, lisztezett tepsibe.
A krémhez a túrót, a tojásokat, a vaníliás cukrot, a porcukrot és a pudingport jól összekeverem, díszítő zsákba rakom, és a barna tésztát berácsozom vele. Körülbelül 25 percig sütöm.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.