A piskótához:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 6 evőkanál finomliszt
A töltelékhez:
- 2 tasak vaníliaízű pudingpor
- 5 ek cukor
- 6 dl tej
- 25 dkg tehéntúró
A piskóta elkészítése, megsütése
- A 6 db tojásból, 6 evőkanál lisztből és 6 evőkanál cukorból piskótát sütünk, 180°C-on, egy 35 x 20 centiméteres tepsiben.
- A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet.
- A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
- Több részletben hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
- Tetszés szerinti formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
A töltelék elkészítése:
- Amíg sül a piskóta, addig a 2 csomag vanília pudingporból, a 6 dl tejjel és 5 evőkanál cukorral pudingot főzünk.
- Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a 25 dkg túrót.
- Amikor már langyosra hűlt a piskóta, tepsiben hagyjuk, s akkor rákenjük a tölteléket, és egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
- Másnap felszeleteljük, s szépen tányérra rendezzük.
Medovarszki Tamásné receptje.
Katrin szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Live.natural oldalon, a „Mit főzzek a családnak” rovatban!