Tészta:
- 30 dkg liszt
- 6 evőkanál cukor
- 15 dkg vaj
- 4 egész tojás
- 1/2 csomag sütőpor
Töltelék:
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag mazsola
A lisztet összedolgozzuk a vajjal, a porcukorral, a 4 tojássárgájával és a sütőporral. Lisztezett deszkán tepsiformára nyújtjuk, kivajazott tepsibe téve félig megsütjük, majd tölteléket teszünk bele. Töltelék: a túrót a vaníliás cukorral és a porcukorral simára keverjük, a tojások habját könnyedén hozzátesszük a mazsolával, rátesszük a félig megsült tésztára, visszarakjuk a sütőbe. Közepes lángon készre sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágva fogyasztjuk.