A tésztához:
- 2 tojás
- pici só
- 1 evőkanál cukor
- 2 dl tej
- 7 dl szódavíz
- 1 dl étolaj
- 65 dkg liszt + 1 evőkanál kakaópor
A töltelékhez:
- 60 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- cukor ízlés szerinti mennyiségben
- magozott meggy
A palacsinták sütéséhez, a serpenyő kikenéséhez:
- étolaj
A kakaó kivételével a többi hozzávalókból palacsintatésztát keverünk. 4 db nagy fehér palacsintát sütünk ki először, utána a megmaradt masszához keverünk 1 evőkanál kakaóport és ebből 8 db kisebb palacsintát sütünk. A fehér nagy palacsintákat megkenjük túrós krémmel, a kakaós palacsintákat is megtöltjük, a közepére egy sor magozott meggyet teszünk és szorosan feltekerjük. Egy nagy palacsinta közepére helyezünk 2 db kakaós töltött palacsintát, a fehéret ráhajtjuk, majd felszeleteljük.
Vass Lászlóné Edit receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!