Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 kiskanál szalalkáli
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 tojás
Meggyes krém:
- 2 üveg meggybefőtt
- fahéj ízlés szerint
- 2 evőkanál cukor
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
Túrós krém:
- 50 dkg túró
- 3 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 4 dl habtejszín
Összeállítjuk a tésztát a hozzávalókból, majd két részre osztjuk. Sütőpapíron tepsi méretére nyújtjuk, áthúzzuk a 25 x 35 cm-es tepsire és 180 °C-on, 8-10 perc alatt megsütjük. A másik tésztát is így készítjük el.
Elkészítjük a meggyes krémet. A magozott meggyet a levével, a fahéjjal, a cukorral felfőzzük. A pudingporokat kevés vízben elkeverjük és a meggyes krémhez hozzáadva sűrűre főzzük. A meggyes krémet még melegen az alsó tésztára simítjuk. A túrős krémhez a túrót, a cukrokat és a citrom héját elkeverjük. A hideg tejszínt félig felverjük, majd a túrót hozzáadva keményre verjük. A meggyes krém tetejére kenjük a túrós krémet. Rátesszük a másik lapot, lenyomkodjuk, majd másnapig hűtőben tároljuk. Másnap szeletelve és porcukorral megszórva tálaljuk.
Viszket-Kutasi Szilvia receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!