- 3 tojás
- 18 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 25 dkg túró
- 1 dl étolaj
- 50 ml tej
- csipet só
- 30 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- kb 30 dkg magozott cseresznye
- 3 evőkanál színtelen mandulaaroma
- 5 dkg mandulalap – a tetejére
A sütőt 170 °C ra előmelegítjük, egy kb 20 x 30 cm – es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A cseresznyét összeforgatjuk az aromával és félretesszük.
A tésztához a tojást habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a villával áttört túrót, az olajat, a tejet és a sóval, sütőporral vegyített lisztet. A masszát a tepsibe egyengetjük, megszórjuk cseresznyével és mandulával, majd kb 30 perc alatt megsütjük.
Baloghné Kele Judit receptje. Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!