Tésztához:
- 40 dkg liszt (fele fehér tönkölyliszt)
- 10 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 10 dkg gyümölcscukor (ízlés szerint)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- körülbelül 1 evőkanál tejföl
Krémhez:
- 90 dkg túró
- 2 tojás
- körülbelül 15 dkg cukor (ízlés szerint)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 2 dl tejföl
- csipet só
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Tetejére:
- 12 dkg diétás étcsokoládé
- 6 dkg vaj
- kevés tej
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két egyforma cipót készítünk belőle, majd 20 percig pihentetjük a hűtőben. Addig elkészítjük a túrókrémet. A túrót törjük össze ha nagyon darabos, reszeljük rá a citrom héját, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is. A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját adjuk hozzá a krémhez és a többi hozzávalóval együtt homogénre keverjük.Közben Közben állítsuk a sütőt hőlégkeverés funkcióra, majd melegítsük elő 170 °C-ra. A fehérjét / a tésztából kimaradtat is/ verjük keményre és óvatosan adjuk a túrókrémhez. 30 x 20 centiméteres tepsi mérete alapján vágjunk 2 db sütőpapírt és egyenként nyújtsuk ki rajta a tésztát. Az egyiket emeljük a tepsi aljába, szórjuk meg a 2 evőkanál zsemlemorzsával és öntsük rá egyenletesen a krémet. Ezután fedjük be a másik tésztával, több helyen böködjük meg villával, hogy sülés közben a gőz kimenjen belőle. Toljuk a sütőbe és körülbelül 25-30 perc alatt süssük aranybarnára és hagyjuk kihűlni .Az étcsokoládét törjük össze, adjuk hozzá a vajat és a tejet, majd mikróban olvasszuk simára. Kicsit hagyjuk hűlni, végül csurgassuk a kihűlt sütemény tetejére. Dermedésig rakjuk hűtőbe.
Mészáros Erika receptje.