Tészta:
- 30 dkg liszt
- 16 dkg cukor
- 8 dkg vaj (egy órával a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből)
- 15 g Holland kakaópor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál 20 %-os tejföl
Töltelék:
- 25 dkg tehéntúró
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
Először a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a tejfölt. Ezekből rugalmas tésztát gyúrunk, amit kinyújtunk, majd szaggatóval tetszőleges formákat készítünk belőle. Ezután kb. 25 perc alatt 200 °C-ra melegített sütőben megsütjük.
Megvárjuk amíg kihül. A túrót, margarint és porcukrot jól összekeverjük, majd az alsó korongra tesszük, utána ráillesztjük a lyukas részü tetejét. Máris kész a süti, amely néhány óra alatt megpuhul. Hűtőben kell tárolni, mert romlandó.
Liptay Lászlóné receptje.
Szili Tibor mondta
Nagyon jó volt a sütemény recept
Szili Tibor mondta
Nagyon finom lett a sütemény