A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 12, 5 dkg margrain
- 2 dkg élesztő
- 50 ml tej
- kis só
- 1-2 evőkanál kanál cukor
- 1 tojás
A töltelékhez:
- 20 dkg túró
- 2-3 evőkanál cukor
- 1-2 kanál búzadara
- mazsola
- citromhéj
- 1-2 evőkanál tejföl
Kis cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összedolgozzuk, majd letakarva hidegre tesszük, amíg elkészül a töltelék. A túrót villával összetörtjük, majd a többi hozzávalóval összekeverjük.
A tésztát két részre vesszük, vékony kőr alakra nyújtjuk, 8 darabba vágjuk. Minden darabra teszünk a töltelékből feltekerjük, majd tojással lekenjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 180 °C-on szép rózsaszínűre sütjük. ( körülbelül 20 perc).
Vankó Sándorné Ilona receptje.