A tésztához:
- 1 tojás
- 10 dkg vaj
- 3 dkg élesztő
- 1/2 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- csipetnyi só
- 20 dkg liszt
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 1 kis doboz ananászbefőtt (esetleg mandarin)
- 15-20 dkg porcukor
- 3 egész tojás
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál liszt
- befőtt leve (1/2 dl)
Az élesztőt a tejben a cukorral, kevés liszttel felforraljuk. A tojássárgáját a vajjal habosra keverjük, majd összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel, a sóval, a liszttel. A jól kidolgozott tésztát cipóba formáljuk, egy órán át letakarva pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket, hogy ne legyen lágy, de könnyen kenhető legyen. A tojások fehérjéből készült habot beleforgatjuk. A befőtt levével ízesítjük. A tésztával egy közepes tepsit kibélelünk, hogy legyen pereme is, majd egyenletesen belesimítjuk a tölteléket. Kevés gyümölcskockát elhelyezünk a tetején is. Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon tűpróbáig sütjük. Csak akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt.