Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 10 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 tojás
- 3 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál kakaópor
Diós-barackos töltelék:
- 25 dkg pirított darált dió
- 1 üveg barack lekvár
Túrós töltelék:
- 50 dkg túró
- 3 tojás
- 20 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 citrom reszelt héja
Bevonat:
- 1 étcsokoládés tortabevonó
- 3 evőkanál olaj
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrjuk. Ha kész a tészta kétharmadához hozzáadjuk a kakaóport. Azaz lesz 1-rész fehér, és 2-rész barna tésztánk. Kinyújtjuk az egyik barna lapot, tepsibe (normál) rakjuk. Megkenjük lekvárral, majd megszórjuk darált dióval. Erre fektetjük a világos lapot, ezt is megkenjük lekvárral és a darált dióval. Elkészítjük a túrós tölteléket: a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport, a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojások fehérjét is. Ezt a tölteléket rákenjük a dióra, majd lefedjük a másik kakaós lappal. Villával több helyen megszurkáljuk, aztán kb.180⁰C-on 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, leöntjük csokimázzal.
Kovács Éva receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!