A tésztához:
- 15 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 6 evőkanál napraforgóolaj
- 6 evőkanál tej
- 12 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 10 dkg lekvár
- 5 dkg darált dió
A túrót elkeverjük a cukorral, olajjal, tejjel és a citromhéjjal. A sütőporral átszitált lisztet belegyúrjuk a túrómasszába. Belecsavarjuk fóliába és 1 órán át pihentetjük, majd kinyújtjuk kb. 40 × 40-es lappá. A töltelékhez a lekvárt felmelegítjük, megkenjük vele a tésztát, majd megszórjuk a dióval. Ezután feltekerjük, majd mielőtt felszeletelnénk 1 órára újra hidegre tesszük. Kikent sütőlemezre tesszük a csigákat, 2-es gázsütő-fokozaton, ill. 175°C-on kb. 15 percig sütjük.
Frissen sülve istenien finom! Én egyszerre 3-4 adagot szoktam összeállítani, a tészta nagyon jól bírja a mélyhűtést. Vigyázat! Nagyon nehéz megállni, hogy ne egyél meg legalább ötöt egyszerre! 🙂