A tésztához:
- 50 dkg túró
- 50 dkg liszt
- 50 dkg margarin
- 2 teáskanál só
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
A tetejére:
- 1 felvert tojás
Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, háromszor 20 percenként hajtogatjuk. Ujjnyi vastagra kisodorjuk, bevagdossuk a tetejét, fél felvert tojással lekenjük, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Kivajazott sütőlemezre tesszük, 10-15 percet pihentetjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Lehet így is készíteni:
- 50 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 50 dkg margarin
- tetszés szerinti só
- a tetejére pedig tojássárgája és reszelt sajt
Mivel nem élesztős és tej sem kell bele, több hétig sem szárad ki, friss marad.
Farkasné Joó Ibolya receptje.