- 200 g tehéntúró
- 90 g zsíros tejföl
- 50 g puha vaj
- 60 ml meleg tej
- 6 tojássárgája
- 60 g liszt
- 20 g étkezési keményítő
- csipet só
- 1 evőkanál citromlé
- 6 tojásfehérje
- 70 g cukor (vagy 140 g, ha édesebben szereted)
A túrót és a tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. Keverd össze a lisztet keményítővel és a sóval. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn. A túrót, a tejfölt és a vajat keverd krémmé. Lassanként öntsd bele a tejet. Add hozzá a tojássárgákat, a lisztet és a citromlevet is. Mindegyik hozzávaló után keverd jól össze. Mixerrel keverd össze a tojásfehérjéket, majd add hozzá a cukrot 2-3 adagból, és készíts habot belőle. Öntsd a habba a túrót, 3 adagból, és minden adag után keverd jól össze (főleg az első adag után). Öntsd a keveréket sütőpapírral kibélelt formába, helyezd tepsibe, melybe forró vizet öntöttél. 160°C-on süsd 60-70 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Mikor elkészült, helyezd egy rácsra, hogy hűljön ki. Miután kihűlt, szeleteld fel és szórd meg porcukorral (ízlés szerint).
A tetejére szórtam pár szem meggyet, de elhagyható, mert a receptben sem szerepelt. Én 80 g liszttel sütöttem, a keményítő nélkül.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!