- 3 tojásból sütött kakaós piskóta
- 30 dkg túró
- 3 dl tejföl
- 3 dl habtejszín
- 1 evőkanál zselatin
- 2 citrom
- 2 csomag vaníliás cukor
- porcukor ízlés szerint
- 2 nagy fürt szőlő
Megsütjük a piskótát, majd félretesszük hűlni. Ezalatt elkészítjük a krémet: a túrót, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját jól összekeverjük. A zselatint fél dl vízben elkeverjük, mikróban 30 másodperc alatt felmelegítjük és belekeverjük a túrókrémbe. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a túrós krémmel, meg a szőlővel összekeverjük. Rásimítjuk a kihűlt piskótára, és a tetejét is szőlőszemekkel díszítjük.
Tálalás előtt pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.