Tészta:
- 30 dkg liszt
- 12,5 dkg margarin
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 12 dkg porcukor
- 1-2 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 1/2 kg túró
- 12,5 dkg margarin
- 4 tojás
- 4 evőkanál búzadara
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle. A kizsírozott lisztezett őzgerincformát kibéleljük a nagyobb tésztával, beletesszük a tölteléket, s beborítjuk a kisebb cipóból készített lappal. Előmelegített sütőben 150-160°C-on kb. 40-50 percig sütjük. Ha megsült, kiborítjuk és a tetejét csokimázzal bevonjuk.
Nagyon egyszerű, mutatós és finom!
Milka Lászlóné receptje.