- 4 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 5 dkg méz
- 3 g fahéj
- 3 g szegfűszeg
- 1 dkg sütőpor
- 38 dkg liszt
- 3 g törött bors
- 1-2 dl tej
- a kenéshez 1 tojássárgája
Keverőtálba tesszük a vajat, a cukrot és a mézet, majd simává, habossá keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, törött fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük. Beletesszük a tojások sárgáját, a sütőport, és törött fekete borssal fűszerezzük. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy összegyúrva középkemény tésztát kapjunk. Hosszúkás alakúra megformáljuk, a közepét késsel hosszában bevágjuk, majd tojássárgájával megkenjük. Mérsékelt hőfokú sütőben megsütjük, majd kihűtjük.