Tésztához:
- 12 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 37 dkg liszt
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelékhez:
- 8 dkg ét tortadara
- 8 dkg aprított mogyoró
- 8 dkg mazsola
- 1 evőkanál rum
Díszítéshez:
- porcukor
A hideg margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk, ezután hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. Kimérjük egy tálban a hozzávalókat, és összekeverjük. Miután a tészta megdermedt, lisztezett deszkán 4 mm vastag lapot nyújtunk belőle. Kiszúró formával, kb. 25 darab, 8 cm átmérőjű korongot szaggatunk belőle, ezeket félbehajtjuk, és megtöltjük a töltelékkel. A szabadon hagyott tésztaszéleket ujjunkkal megnyomkodjuk. Tepsiben, előmelegített sütőben 200°C-on 10-15 perc alatt megsütjük, majd porcukorral hintve tálaljuk.
Egyszerű, könnyű elkészíteni és nagyon finom.
Egri Diána receptje.