Készítheted lekvárral, dióval, mákkal, mindenképpen nagyon fincsi! 🙂
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 20 dkg kukoricaliszt
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1-2 evőkanál víz, ha nagyon kemény a tészta
A puha margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kukoricalisztet, a szódabikarbónát, és sima tésztát készítünk (kevés vizet adjunk hozzá, ha nagyon kemény lenne). Az így elkészült tésztát 2-3 mm vékonyra sodorjuk, 8 cm-es korongokat szaggatunk, rátesszük a tölteléket, félbehajtjuk, és széleit jól lenyomkodjuk. 180°C-on 10-12 percig sütjük, majd még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Réti Andrásné Judit receptje.