
- 4 db burgonya
 - 1 fej fokhagyma
 - 2 tojás
 - 5 evőkanál liszt
 - só, bors ízlés szerint
 - 2 dl víz
 - olaj
 - 5 pár virsli, félbevágva
 
A burgonyát megmossuk, kettévágjuk, és lereszeljük kis lyukú reszelőn. A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk a masszához, továbbá a tojást, a sót, a borsot, a vizet, végül a lisztet is, és jól összekeverjük. Bő forró olajat előkészítünk, a virsliket megforgatjuk a masszában (ami ha lágynak tűnik, akkor egy kevés liszttel keményíthetjük). Kisütjük a virslis tócsnikat, melegen tálaljuk.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.










