Tészta:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- egy csipet só
Töltelék:
- 6 dkg szárított füge
- 6 dkg aszalt szilva
- 6 dkg mazsola
- olaj a sütéshez
- porcukor megszórni
A lisztet a sóval és a hideg vajjal elmorzsoljuk, ráütjük a tojásokat és az egészet lágy tésztává dolgozzuk össze. A szilvát és a fügét apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a mazsolával. Egy megfelelően nagy edényben felforrósítunk egy liter olajat. A tésztát lisztezett deszkán olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak lehet. Kerek fánkkiszúróval köröket szórunk ki és minden körre egy kis kupac tölteléket teszünk. A tészták szélét egészen kevés vízzel bekenjük, majd összehajtogatjuk félholdformára úgy, hogy a széleit jól összenyomkodjuk. Igen forró olajban nagyon gyorsan aranybarnára sütjük a fánkokat. Az olajból kivéve lecsepegtetjük, porcukorral megszórjuk és azonnal, forrón kínáljuk.
Frissen az igazi ez a rendkívül ízletes tiroli csemege!