- 50 dkg fodros nagykocka tészta
- 30 dkg túró
- 4 tojás
- 4 dl tejföl
- 10 dkg mazsola
- rum
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg vaníliás porcukor
- 8 dkg vaj
A tepsihez:
- vaj
- kristálycukor
A tésztát kifőzzük. A mazsolát rumban megáztatjuk. A tojássárgákat a vaníliás porcukorral és a vajjal habosra keverjük, majd a citrom reszelt héjával ízesítjük. Hozzákeverjük a tejfölt és a mazsolát, majd a tojásfehérjék kemény habját is óvatosan beleforgatjuk. Hozzáadjuk a tésztát, belemorzsoljuk a túrót és jól összekeverjük. Megvajazott és kristálycukorral megszórt tepsiben, előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük. Forrón vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!