- 25 dkg mascarpone
- 2 tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- 1 dl tejszín
- kb 1 , 5 dl presszó kávé
- 3 evőkanál Marsala – olasz likőrbor – vagy Amaretto
Továbbá:
- 20 db babapiskóta
- kakaópor
Egy tálcára terítsünk folpackot, a babapiskótákat mártsuk meg a kávéban úgy, hogy félig átázzanak, majd rakjuk le egymás mellé a piskóta felét, azután alája a másik felét. A tojássárgáját a porcukorral és a likőrrel tegyük egy hőálló üvegtálba, majd gőz felé téve egy kézi habverővel keverjük sűrű, habos állagúra ( akkor jó, ha belemártjuk az ujjunkat és csípi ) – így pasztőrözzük a tojást – Ha a tojáshab kihűlt, keverjük simára a krémsajttal, majd forgassuk össze a habbá vert tejszínnel.
A krémből tegyünk félre egy keveset, majd a többit kenjük a piskótára, takarjuk be folpackkal, majd tegyük hűtőbe. Kb 2 óra elteltével vegyük le a fóliát a krémről és a piskóta alatt levő folpack segítségével óvatosan tekerjük fel az egészet. Igazítsuk egyenletesre és szorosan csomagoljuk vissza a fóliába.
A tekercset egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, majd a maradék krémmel és kakaóporral megszórva díszítjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!