Piskóta:
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- csipet só
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 8 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 teáskanál instant kávé
- 2 dl tejszín
Továbbá:
- kb 1 dl eszpresszó
- kb 2-3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál rumaroma
- kakaópor
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, egy kb 30 x 30 cm-es tepsibe sütőpapírt vágunk. A tojásokat a cukorral, sóval fehéredésig és jó habosra verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk az átszitált lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 15-18 perc alatt megsütjük.
Ha a piskóta megsült, deszkára borítjuk majd lehúzzuk róla a papírt, egy tiszta konyharuhára átfordítjuk és a ruhával együtt feltekerjük.
A lefőzött kávéban oldódásig keverjük a cukrot és hozzáadjuk az aromát.
A krémhez a krémsajthoz hozzáadjuk a kávéport, a tejszínt és közepes fokozaton az egészet, egy kézi mixerrel habosra verjük.
A kihűlt piskótát kitekerjük, meglocsoljuk a kihűlt rumos kávéval és kb 10 perc után elkenjük rajta a krémet, majd visszatekerjük és sütőpapírba csomagolva 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Tálalaláskor kakaóporral, felszeletelve kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!