- 5 tojás
- 2 fiola rum aroma
- 50 dkg mascarpone
- 2 csomag vaníliás cukor (vagy 1 csomag Bourbon vaníliás cukor)
- 30-40 db babapiskóta
- 7-8 evőkanál cukor
- kakaópor
- 3 dl feketekávé
A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és 6 evőkanál cukorral jó habosra kikavarjuk, hogy a cukor feloldódjon benne. A mascarponét és az aromát (lehet rummal is készíteni) hozzáadjuk és jól összedolgozzuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd beleforgatjuk a krémbe. A kávét lefőzhetjük hamarabb, hogy kihűljön. A kávéba tesszük a másik aromát és a maradék 1-2 evőkanál cukrot. A piskótákat belemártjuk, de ne áztassuk! Kivéve egy kicsit lecsöpögtetjük és egy jénaiba, vagy valamilyen edénybe, aminek van egy kis oldala, sorban lerakjuk. Erre jön a fele krém rásimítva, amire kakaóport szitálunk. Ismét egy sor piskóta, a maradék krémet elosztjuk rajta, a tetejére kakaót szitálunk, majd hűtőbe tesszük egy pár órára.
Kiss Imréné Magdi receptje.