- 17 dkg kristálycukor (kb. 5 evőkanál)
- 2 tojás
- 2,5 dl habtejszín
- 25 dkg natúr vajkrém
- 6 adag kávé
- 30 dkg babapiskóta
- rumaroma
A tetejére:
- kakaópor
Egy tálban a két egész tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajkrémet. Másik tálban a habtejszínt verjük kemény habbá, melyet óvatosan a vajkrémes masszához forgatunk. Elkészítjük a rummal és cukorral ízesített kávét, melybe beáztatjuk a babapiskótákat. Egy nagy tálba ezután lerétegezzük a piskótát és a masszát. A tetejére kakaóport szitálunk, majd pár órára a hűtőbe tesszük.
Én mindig sütök alá egy vékony piskótalapot, így könnyebben kezelhető, szeletelhető.
Czine Zsuzsanna receptje.