A tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 12 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl víz
- ízlés szerint cukor
- 3 dl Oké habmester tejszín
A tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
A tészta hozzávalóiból vajas piskótát sütünk. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a puha vajat, jól kihabosítjuk és a sütőporral elkevert lisztet is lazán hozzákeverjük. Sütőpapírral bélelt 25 × 39 cm-es tepsiben megsütjük 170°C-on.
A krémhez a pudingporokat a vízzel és ízlés szerinti cukormennyiséggel csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. Ezután kihűtjük. A tejszínt keményre verjük és apránként a pudingos krémhez adagolva, jól kihabosítjuk. Az így elkészült krémet a kihűlt tésztánkra kenjük, majd a kétszínű csokikból csokiforgácsokat készítünk és megszórjuk a sütink tetejét.
Ez a sütemény maradék tojásfehérjékből készült.
Nagyon finom lett!
A tésztaalapot átvariálhatjuk sárga vagy barna piskótára is, és a krémnél a víz helyett tejet is használhatunk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!