Tészta:
- 7 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 13 evőkanál víz
Krém:
- 7 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 2 csomag málnaízű pudingpor
- 3 dl málnaszörp
- 3 dl víz
Tetejére:
- 3-4 dl növényi tejszín
- habfixálópor
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vízzel, és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. 25 × 35 cm-es vajazott tepsiben 180°C-on 20 percig sütjük. Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a krémet. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a pudingot a málnaszörppel, a vízzel felfőzzük, és még forrón összekeverjük a fehérjehabbal. A tésztára terítjük a krémet, és 15 percig még együtt sütjük. Ha kivettük a sütőből, teljesen kihűtjük, majd bevonjuk a tetejét a felvert tejszínhabbal. Díszítésnek dekorcukrot, vagy reszelt csokit használhatunk.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.