Piskóta:
- 4 tojás
- 8 dkg kristálycukor
- 8 dkg liszt
- 1 kiskanál sütőpor
Sárga krém:
- 7 tojás fehérje
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csipet só
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 15 dkg kristálycukor
- 1, 5 dl víz + 7 dl víz
Tetejére:
- 3 dl tejszín
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 Dr. Otker zselatin , 1 dkg-os, ha állati a tejszín
A tojásokat a cukorral és a csipet sóval habosra kevertem 10 perc alatt géppel. A sütőport a liszttel együtt beleszitáltam és elkevertem a habban. A sütőt előmelegítettem az 5-ös fokozaton. A 23 x 35 cm-es tepsibe szilikonos sütőpapírt tettem, beleöntöttem a piskóta tésztáját és 25-30 perc alatt megsütöttem. Kiborítottam a tepsiből, lehúztam róla a sütőpapírt és rácsra helyeztem. A piskóta addigra kihűlt amikorra a krémet elkészítettem. A tojásfehérjékből a cukorral és csipet sóval kemény habot vertem. A pudingport elkevertem a cukorral és 1,5 dl hideg vízzel, majd a többi hideg vízzel felhígítottam. Feltettem a tűzhelyre és besűrítettem a pudingot. A még meleg pudingba belekevertem a tojásfehérjéből készült kemény habot és visszaraktam a tűzre és még 5 percig főztem. Ettől a művelettől tartottam, de a hab ne esett össze és jól sikerült. A piskótalapot megfordítottam és így az aljára rákentem a még meleg krémet. Betettem a hűtőbe. A tejszínből a cukorral és a zselatinnal kemény habot készítettem és rákentem a sárga krémre. Megszórtam a tetejét dekor cukorral.
Piroskonyha receptje.
Látogassátok meg a Süssünk-főzzünk együtt, oldalt, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!.