Mutatós, könnyű elkészítésű sütemény, és csak úgy eteti magát! 😉
A tésztához:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- 8 tojás
- 7 púpozott evőkanál liszt
- 9 csapott evőkanál porcukor
- 2 kávéskanál sütőpor
- 3 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
- 4 evőkanál porcukor
- 3 dl tej
- 2 dl Hulala habtejszín
- 20 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a 9 kanál porcukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A liszttel elkeverjük a sütőport, és a tojásos masszához adjuk. Elkeverjük, majd jöhet bele a tojásfehérje, amit óvatosan kanalanként a masszához adunk. Kivesszük a massza kb. negyed részét, és belekeverjük a kakaót és a felolvasztott tortabevonót. Mindkét masszát külön kisütjük előmelegített, sütőpapírral bélelt, 20 × 30 cm-es tepsiben. Ha kihűltek, a sárga piskótát két lapra vágjuk.
A krémhez szokásos módon pudingot készítünk a 4 kanál porcukorból, tejből és a tejszínízű pudingporból. A tejszínt kemény habbá verjük és mikor a puding teljesen kihűlt, hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket is.
A sárga lapot megkenjük krémmel, jön a barna (kakaós) lap, újra a krém, majd befedjük a sárga lappal. A tetejét is megkenjük krémmel, a felolvasztott tortabevonót rácsurgatjuk, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Tálalás előtt hűtőbe tesszük 2 órahosszára.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.