A piskótához (20 × 30 cm-es tepsihez):
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál finomliszt
- 1 késhegynyi sütőpor
A csokis krémhez:
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 10 dkg csokoládé
- 2,5 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 0,5 dl víz
- 1 evőkanál zselatin
- 1 dl habtejszín
A rózsaszín krémhez:
- 1 csomag epres pudingpor
- 2,5 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 120 g meggyes joghurt
- 0,5 dl víz
- 1 evőkanál zselatin
- 1 dl habtejszín
A lapok lekenéséhez:
- 70 ml tej és 20 ml rumaroma keveréke
A bevonathoz:
- 10 dkg csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- díszítő cukor
A piskótához a tojásokat kettéválasztottam. A fehérjéket a cukorral kemény habbá vertem, egyenként hozzáadtam a tojássárgákat, és végül fakanállal hozzákevertem a sütőporral elkevert lisztet.
A tepsit sütőpapírral béleltem. A masszát 3 részre osztottam, majd egyenként kisütöttem a lapokat (180°C, 10 perc).
A csokoládés krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral simára kevertem, majd felfőztem. Az apróra tördelt csokoládét is hozzákevertem, és kihűtöttem. A tejszínt kemény habbá vertem. A zselatint a vízben beáztattam, langyosra melegítettem, feloldottam. A kihűlt csokoládés krémhez csurgattam, összekevertem, a tejszínnel lazítottam. Hűtőbe tettem a lapok betöltéséig.
A rózsaszínű krémhez az epres pudingport a cukorral és a tejjel simára kevertem, felfőztem, majd kihűtöttem. Ezután hozzákevertem a meggyes joghurtot. A tejszínt kemény habbá vertem. A zselatint a vízben beáztattam, langyosra melegítettem, feloldottam. A joghurtos krémhez kevertem először a zselatint, majd a tejszínt. Hűtőbe tettem.
A piskótalapokat rumos tejjel, egy ecset segítségével lekentem. A rózsaszín krémet és a csokoládés krémet külön habzsákba szedtem, és átlósan a lapokra csíkokat nyomtam úgy, hogy egy rózsaszín, egy csokoládés. A felső lapra rózsaszínű krém került. A csokoládét egy evőkanál olajjal felolvasztottam a mikróban, és a krém tetejére tettem. Ehető rózsaszínű díszítőcukrot szórtam rá.
Hűtőbe tettem pár órára, a süteményre merőlegesen szeleteltem.
Jó étvágyat hozzá, nagyon finom!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!