Tészta:
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- kevés sütőpor
5 tojásból hagyományos módon piskótát sütök közepes méretű tepsiben.
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 8 evőkanál cukor
- 5 dl növényi habtejszín
- 50 dkg eper
A pudingot 6 dl tejjel felfőzöm. Ha kihűlt, felverem a tejszínt (most nagy adagot készítettem, így kellett rá 8 dl), és az újra kikavart pudinghoz keverek belőle nem túl sokat, vagyis fellazítom vele egy kicsit. Rászeletelem a piskótára az epret, majd rákenem a pudingos krémet. Egy kicsit berakom a hűtőbe, utána rásimítom a tejszínhabot és díszítem.
Kovácsné Óré Edit receptje.