
Dennis László kis unokánk keresztelőjére készítettem.
A tésztához:
- 7 tojás
 - 25 dkg cukor
 - 28 dkg liszt
 - 14 evőkanál víz
 - 2 evőkanál étolaj
 - 1 kávéskanál sütőpor
 - 2 evőkanál kakaópor
 
A krémhez:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
 - 6 dl tej
 - 8 evőkanál cukor
 - ízlés szerint rum
 - 10 dkg csokoládé
 - 3 dl habtejszín
 
A bevonáshoz a tetejére:
- 15 dkg fehér csokoládé
 
A díszítéshez:
- 3 dl habtejszín
 - glazúr virágdíszek
 
A közepére:
- készen kapható, többször felhasználható marcipán tortadísz
 
A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük, apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat is. Jó kidolgozzuk, és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat. 26 cm-es kapcsos formában 180°C-on készre sütjük. Tűpróba!
A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük ,majd hozzáadjuk a többi tejet is és felfőzzük. Hozzákeverjük a csokoládét, felolvasztjuk a pudingos főzetben, majd kihűtjük és rummal ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük és pudingos krémmel együtt jó habosra kikeverjük.
A kihűlt kakaós piskótát 3 lapra vágjuk, betöltjük a krémmel, a torta oldalára is hagyunk belőle. A díszítéshez a csokoládét felolvasztjuk mikróban vagy vízgőz felett és a torta tetejét bevonjuk. Megvárjuk míg megszárad. A tejszínt felverjük, és a tortát kidíszítjük vele.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!










