Piskóta:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 5 tojás
- 0, 8 dl tej
- 0, 8 dl olaj
- kevés sütőpor
Krém:
- 3 dl tejszín
- 3 evőkanál házi őszibarack lekvár
- őszibarack
Először felvertem habbá a tojásfehérjét. Majd a tojássárgákat elkevertem a cukorral, hozzáadtam a tejet és az olajat. Következett a sütőporos liszt, egynemű tésztává kevertem, majd hozzáforgattam a felvert habot.
3 dl jól lehűtött tejszínt felvertem, hozzá kevertem 3 evőkanál házi őszibarack lekvárt és apróra vágott őszibarackot. Ezzel a krémmel megtöltöttem és feltekertem a piskótát.
Kisnémet Tímea receptje az Édes Élet oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!