- 25 dkg szögletes háztartási keksz
Az áztatáshoz:
- 1,5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- fél dl rum, vagy 1 evőkanál rum aroma, esetleg fél dl kávé
A krémhez:
- 3 csomag karamellás pudingpor
- 1 liter tej
- 5 dl Hulala habtejszín
- 4 db nagy Sport szelet csokoládé
A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét, majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját. A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (a zacskón olvasható utasítás szerint járunk el), és még forrón a kekszre öntjük. A fél liter tejszínt habbá verjük, és a 3/4 részével a karamellpuding tetejét bevonjuk, ha már kihűlt a krém. A maradék tejszínbe beletesszük a Sport szeleteket felolvasztva. (A csokit mikróban olvaszthatjuk fel, de figyeljünk, kevés idő kell neki, mert karamellizálódik!) Ez kerül a tetejére. Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.
Szepesi Ági receptje.