Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 25 dkg margarin
- 1 nagyobb egész tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál tejföl
Krém:
- 5 dl tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 60 dkg tejföl
- 20 dkg porcukor
A krémmel érdemes kezdeni, hogy teljesen kihűljön. A tejben a cukorral megfőzöm a pudingot. Teljesen kihűtöm, közben gyakran keverem. A tejfölt kis adagokban adom a kihűlt pudinghoz, jól beledolgozom. A tésztához a liszttel elmorzsolom a margarint, majd elkeverem benne a szódabikarbónát, és a kakaót. Végül a tejfölt, tojást hozzáadva, gyors mozdulatokkal tésztát gyúrok és megfelezem. 30 x 30 cm-es tepsi méretű, enyhén lisztezett sütőpapíron kinyújtom a tésztát, így a papírral együtt emelem át a tepsibe. Egyenletesen rákenem a krémet, majd a másik sütőpapíron kinyújtott lappal befedem. 180 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütöm.
Éva receptje az Sütimánia Évával oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!