- 2 liter tej
- tetszés szerint rizs vagy búzadara
- 2 csomag bármilyen ízű pudingpor
- cukor és vaníliás cukor
- tetejére tejszínhab vagy gyümölcszselé
- esetleg csak simán bármilyen gyümölcs
1 liter tejből tejberizst, vagy a búzadarából tejbegrízt készítünk, 1 liter tejből pedig pudingot főzünk cukorral és a vaníliás cukorral. Tetszés szerinti formába egy sor pudingot teszünk, rá egy sor tejberizs vagy gríz, még egy sor puding, s tetejére még egy sor rizs vagy dara, befedésnek pedig tetszés szerint gyümölcs, tejszínhab vagy gyümölcszselé. Belekeverve a rizsbe vagy pudingba a gyümölcs, úgy is nagyon finom. Jól be kell hűteni, hogy szeletelhető legyen.
Gyorsan elkészíthető, nem kell sütni és ízlés szerint variálható. A tejberizst én először kevés vízben szoktam forralni, és amikor kezdi elszívni a vizet, akkor teszem hozzá a tejet, így nem ég le.
Tóth Lászlóné Gyöngyi receptje.