Tészta:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- fél citrom leve
- kicsi só
Töltelék:
- 15 dkg mák
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- tej vagy lekvár lazítani a tölteléket
A tésztához valókat összegyúrjuk, 1 órára hidegre tesszük, de eközben 2-3-szor hajtogatjuk. Vékonyra kinyújtjuk, téglalap alakúra formázzuk. Hosszában megkenjük a töltelékkel tészta felét, a másik felét sodrófával ráhajtjuk, kissé eligazítjuk, hogy az alászorult levegőt kinyomjuk. 4 cm-es csíkokra felvágjuk, majd ennek a közepét bevágjuk 1-1 cm hagyva a széleitől. A nyíláson áthúzzuk az egyik végét. Tojássárgájával megkenjük és 200°C-os sütőben 30 percig sütjük.
Nagyon érdekesen mutatós süti, kb. 18 db lesz ebből a mennyiségből.
Csikós Pálné Marika receptje.