A tésztához:
- 80 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojásfehérje
- pici só
- 30 dkg porcukor
- 1 nagy pohár tejföl
- 3 kiskanál rum aroma
- 2 kiskanál vanília aroma
- 2 evőkanál kakaópor
A hozzávalókat egy nagyobb tálban összedolgozzuk, majd a tésztát 2 részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport és a rum aromát, a másik felébe a vanília aromát. A tésztákat további 3 felé vesszük, tehát összesen 3 barna és 3 fehér lapot kapunk. Egy 30 × 40 cm-es tepsi tetejére kinyújtjuk, és mind a hat lapot külön-külön megsütjük.
A krémhez:
- 2 liter tej
- 40 dkg cukor
- 40 dkg liszt
- 2 kiskanál vanília aroma
- 2 kiskanál rum
- 40 dkg margarin
- 10 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg étcsokoládé
A tejből, lisztből a cukorral és a vanília aromával sűrű krémet főzünk. Még melegen belekeverjük a margarint. Kétfelé vesszük a krémet, az egyikbe beledaraboljuk az étcsokit, a másik felébe a fehér csokit. Az így elkészült krémeket a tészták közé töltjük (barna lap, barna krém, fehér lap, fehér krém, stb.).
A csokimázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 kiskanál vanília aroma
- 5 dkg margarin
- 1 dl tejszín
A tetejére a csokimázat összemelegítjük, majd bevonjuk vele a sütemény.
Molnár Andrea receptje.