Tészta:
- 15 tojás
- 30 dkg cukor
- 33 dkg liszt
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 4,5 dkg kakaópor (cukrozatlan)
A tojásokat szétválasztom, a tojásfehérjét habbá verem, majd hozzáadom az összes cukrot és azzal együtt tovább habosítom, míg kemény habot nem kapok. A tojássárgáját simára keverem és beleforgatom tojáshabba, végül beleszitálom a lisztet, szódabikarbónát és kakaót. A masszából 3 db gáztepsi méretű lapot sütök.
Krém:
- 7,5 dkg vaníliás pudingpor
- 7,5 dkg liszt
- 7,5 dl víz
- 37,5 dkg cukor
- 75 dkg margarin
- ízlés szerint olvasztott étcsokoládé és kakaópor (én jó sok olvasztott csokival csinálom, úgy finom)
A pudingból, lisztből, cukorból és vízből egy sűrű pudingot kell főzni. Ha kihűlt, géppel simára keverni és puhára olvasztott margarinnal kihabosítani. Ezt az alapkrémet egyébként szinte bármivel lehet ízesíteni, nem csak csokival (kávé, gesztenye, dió, eperöntet, vanília, stb.).
A lapokat nagyjából olyan formára szabom, mint a végleges forma, majd betöltöm a krémmel és a fagyasztóba teszem, hogy könnyebb legyen majd faragni. Ha kész, kívül még bekenem krémmel, végül az egészet bevonom marcipánnal, amit ételfestékkel és egy ecsettel színezek. 🙂
Kiss Bettina receptje.