A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 1 tojás
- 7 evőkanál tej
- 5 dkg margarin (olvasztott)
A krémhez:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
- 1 csomag piskótatallér
- kb. 5-6 dkg étcsokoládé (olvasztott)
- A tészta hozzávalóit, a lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, hozzáadjuk a tojás, a tejet és az olvasztott margarint és jól összegyúrjuk, majd elfelezzük.
- Lisztezett, sík felületen az elfelezett tésztából két lapot nyújtunk, amekkora a tepsi nagysága. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 10-12 perc alatt, sütőpapírral bélelt tepsiben, külön-külön megsütjük a tészta lapokat.
- A krémhez a pudingport a tejjel csomómentesen elkeverjük, majd állandó keverés mellett sűrű pudinggá főzzük, félretesszük hűlni. A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral simára kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk és kézi mixerrel habosra összekeverjük.
- Az egyik tészta lapot a krém felével egyenletesen megkenjük, majd ráhelyezzük a másik tészta lapot és rákenjük a maradék krémet. A sütemény tetejére rárakosgatjuk a piskótatallért, de úgy, hogy kissé belenyomkodjuk a krémbe. Végül pedig vízgőz fölött olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
Major Petra készítette el a Tündi konyha receptje alapján.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!