Tészta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
4 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk 24 cm-es tortaformában, majd a formában is hagyjuk.
Krém:
- 50 dkg túró
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- ízlés szerint meggy, mazsola, szőlő, citromhéj
- 1 csomag zselatin
- 2,5 dl tej
Díszítés:
- szőlőszemek
- 1 csomag színtelen tortazselé
A túrót, a vajat, a porcukrot, a 2 tojássárgáját és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Ízlés szerint meggyel, mazsolával, szőlővel, reszelt citromhéjjal ízesíthetjük. A zselatint 2,5 dl tejben feloldjuk, melegítjük, de vigyázzunk, nehogy túlmelegítsük! Majd kicsit visszahűtjük és a túróhoz keverjük. Az így elkészült krémet a formában levő piskótára simítjuk és tetszés szerint díszítjük. A tetejére a tortazselét leírás szerint elkészítjük, majd langyosan ráöntjük.
Nagyon finom!!
Réti Andrásné Judit receptje.