Lehet, hogy első ránézésre egy egyszerű kevert tésztának tűnik, pedig valójában CSUPA CSOKI, vagyis ez aztán tényleg MINDEN ÍZÉBEN CSOKOLÁDÉ! 😀 Személy szerint én nagyon kedvelem a csoki és a gyümölcsök ízét együtt, legyen az süti, fagyi vagy bármilyen édesség, ezért ez az ígéretes málnás blondie sem kerülhette el a kipróbálás megpróbáltatásait. Nagyon finom lett!!
- 115 g margarin
- 115 g kristálycukor
- 2 közepes tojás
- 125 g finomliszt
- 200 g fehér csokoládé
- 115 g friss málna
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Sütőpapírral béleljünk ki egy kb. 20 × 20 cm-es tepsit. Vagdaljuk össze durván a csokoládét. Egy edényben olvasszuk fel a margarint, majd adjuk hozzá a csokoládé felét. Kevergessük addig, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad benne és sima, krémes masszát kapunk. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat a cukorral fehéredésig, majd szitáljuk bele a lisztet. Adjuk hozzá a csokoládés-margarinos masszát, és fakanállal keverjük ki sima tésztává. Ezután óvatosan forgassuk bele a megmaradt csokoládé felét, valamint a málna felét is. Töltsük a masszát az előkészített tepsibe, majd szórjuk a tetejére a megmaradt csokidarabokat és a málnát. Süssük 35-45 percig (tűpróba!), majd hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok!
Szabókiné Jung Andrea receptje.