Tészta:
- 2 tojásból vékony piskótalapot sütöttem, majd kettévágtam és
- vékonyan megkentem baracklekvárral
Töltelék:
- süteményvégek
- 5 dkg darabolt dió
- 10 dkg darált dió
- 2 evőkanál lekvár
- 10 dkg darabolt csokoládé
- ízlés szerint rum
- 10 dkg margarin
- 1-2 evőkanál cukor
- kakaópor
A süteményvégeket össze szoktam gyűjteni, és a fagyasztóba teszem. Ezeket most kivettem, kiolvasztottam, majd tettem hozzá darabolt és darált diót, lekvárt, darabolt csokoládét, kakaóport, vajat, cukrot és tetszés szerinti mennyiségben rumot. Ezeket összedolgoztam, és a lekváros lap tetejére rányomkodtam. A másik lapot rátettem, majd kb. 1 órahosszára hidegre tettem. Amikor kifagyott a tésztám, szívecske formával kiszúrtam.
A bevonathoz:
- 50 dkg porcukor
- ételszínezék vagy málnaszörp
- fél dl langyos víz
A porcukorhoz adtam a vizet, és tűzhelyen pár percig kicsit megmelegítettem. Nem olvasztottam fel!! Csak melegítettem, majd ételfestékkel vagy málnaszörppel beszíneztem és a szívecskéket belemártogattam. Amikor megszáradtak, feldíszítettem.
Domján Mária receptje.