A tésztához:
- 1 kg liszt
- 5 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál só
- kb. 6-7 dl tej
- 3 tojás
- 6 dkg élesztő
- 1,5 dl étolaj
A kakaós részhez:
- 2 evőkanál kakaópor
A rózsaszínhez:
- 1 csomag puncsízű pudingpor
A világoshoz:
- 1 csomag vaníliás cukor
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk. Az élesztőt 1 mokkáskanál cukorral, 1 dl langyos tejjel összekeverjük és felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megkelt élesztőt is. Jól kidolgozzuk.
A tésztát 3 részre osztjuk. Egyik részbe a vaníliás cukrot, a másikba a kakaóport, a harmadikba a puncs pudingport tesszük. Mind a 3 tésztát jól kidolgozzuk és külön edényben kelesztjük meg. A megkelt tésztákat átgyúrjuk.
Mindhárom cipót kétfelé vesszük és egyenként téglalap alakúra kisodorjuk. A sárga részt lekenjük étolajjal, ráfektetjük a barnát, olajjal lekenjük, majd rátesszük a rózsaszínű lapot. Feltekerjük. Mind a háromnál így járunk el. Hármat összefonunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd a másik hárommal is így járunk el. Sütőben 50°C-on 20 percig kelesztjük, majd 180°C-ra emeljük a hőfokot és tűpróbáig sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!