- 3 doboz gyümölcskocsonya-por (1 doboz súlya 85 g)
- és mindegyik legyen más ízesítésű, pl. citrom, cseresznye, narancs, stb.
- 3,75 dl tejföl
- víz
Forralj fel 3,5 dl vizet, és tegyél bele egy doboz gyümölcskocsonya-port. Amikor feloldódott, és elforrta a habját, akkor kész. Ebből vegyél ki 2 1/4 dl-t, és amikor kihűlt, öntsd bele egy tepsiszerű edénybe (vagy üvegedénybe). Vékony réteg lesz. Tedd mélyhűtőbe, és várd meg, amíg megszilárdul. A megmaradt részt (kb. 1 1/4 dl) keverd össze ugyanannyi tejföllel. Amikor a tepsiben lévő megszilárdult, akkor ezt a tejfölös keveréket öntsd rá, és ez egy új réteget ad. Tedd vissza a mélyhűtőbe. A többi kocsonyaporral is ugyanilyen módon kell eljárni, és nagyon szép, mutatós finomság lesz a jutalom! Kockákra vágva tálaljuk.
Összefoglalva:
Bármennyi gyümölcskocsonya-porral is dolgozunk, az elkészítés után ki kell venni a kétharmadát, és a megmaradt részbe pedig belekeverni ugyanannyi tejfölt. Így rétegződik majd. Ha csak színtelen zselatinnal, vagy csupán színezett, de nem ízesített kocsonyaport használunk, a vizet helyettesítsük többféle gyümölcslével, vagy szörppel. Megéri kipróbálni!
Christina Geller receptje.