Tészta:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 1 csomag sütőpor
Mindezt kétszer, mert két darabot kell sütni. Az egyikbe piros, a másikba zöld ételszínezéket öntünk. A szokott módon mindent egybekavarunk, majd kikent kerek formában takaréklángon sütjük kb. 40 percig. Tűpróba! Amikor kihűlt, a tortákat kettévágjuk, majd a krémmel megtöltjük.
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- ízlés szerint cukor
- 2,5 dl habtejszín
A két vaníliapudingot a szokott módon megfőzzük és kihűtjük, majd hozzákavarunk 2,5 dl keményre vert tejszínhabot.
Díszítés:
- 3-4 dl habtejszín
- 1 csomag zselatin (a tasakon található leírás szerint elkészítve)
- durvára vagdalt csokoládé
A külsejét 3-4 dl, zselatinnal elkevert tejszínhabbal vonjuk be, végül megszórjuk durvára vágott csokival. Fogyasztás előtt hagyjuk pihenni kb. 2 órahosszát.
Jó étvágyat hozzá!
Bálint Zsoltné receptje.