Kelt tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl enyhén édesített tej
- pici só
- 5 dkg olvasztott vaj
Rátéthez:
- szilva
- fahéjas cukor (ízlés szerint)
- 3-4 dl tejföl
- 2 evőkanál cukor
- 1 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk (ha szükséges, kevés langyos tejet adjunk még a dagasztáshoz). A megkelt tésztát kizsírozott, liszttel megszórt tepsibe tesszük és megszórjuk morzsával. A kimagozott szilvákat szabályos sorokban lefelé fordítva a tésztába nyomkodjuk. Megszórjuk fahéjas cukorral és majdnem készre sütjük. Ekkor kivesszük a sütőből, és egyenletesen ráöntjük a következő keveréket: a tejfölt kikeverjük 1 tojássárgájával és ízlés szerint fahéjas cukorral. Visszatéve a sütőbe kb. 10 percig sütjük (amíg megkocsonyásodik a tejfölös keverék). A szilvaszemek mentén nagyobb kockákra vágjuk.
Egy jó gulyásleves mellé kitűnő második fogás, és nagyon laktató!
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.